Ook in 2022 heeft Orphans Future - ondanks de oorlog - een kindervakantiekamp georganiseerd met financiële steun van diverse sponsoren uit Oekraïne en elders. Ook met enige financiële steun van de WALO, maar - in verband met de oorlog -  zonder de menskracht van Nederlandse jongeren.

Afbeelding_1.jpg

De locatie was in Forest Recreation (het vroegere Lesnoy) in de buurt van Skomorohy. Hier werden in voorgaande jaren ook de kindervakantiekampen werden gehouden.

Het is een bosrijke omgeving en heuvelachtig terrein. Een riviertje met waterval is in de nabijheid

Afbeelding_2.png

Onder leiding van Volodya Yaworsky en andere vrijwilligers werd ook in dit vakantiekamp weer veel aan spel en sport gedaan.

Afbeelding_3.png

Daarnaast was er het traditionele uitstapje naar de rivier, waar de maaltijd (aardappelen met spek) werd klaar gemaakt boven een kampvuur en ter plekke werd genuttigd.

Afbeelding_4.png

Ieder jaar ondersteunen wij een kindervakantiekamp van de weeskinderen met geld, middelen en menskracht. Dit kindervakantiekamp wordt in Oekraïne georganiseerd door Orphans Future.

Hierdoor wordt de lokale economie gestimuleerd en kunnen er, door de lagere prijzen, veel kinderen op kamp.

We streven ernaar om elk jaar een groep van 6 à 7 jongeren en 2 volwassenen uit onze regio voor twee weken naar Oekraïne te laten gaan. Hierdoor ontstaat er een mooie culturele uitwisseling waar iedereen een levenservaring aan over houdt.
Tegelijkertijd is er praktische ondersteuning voor het kamp aanwezig.