Stichting WALO - Wisselwerking Achterveld/Leusden-Oekraïne

Stichting WALO

 Afbeelding_tenten.png

Op zondag 17 december vond de jaarlijkse, creatieve kerstmarkt plaats in Achterveld van 10.15 uur tot 14:00 uur rondom de Sint Jozefkerk. De markt kenmerkte zich door de gezellige sfeer en de sfeervolle aankleding. De kerstmarkt was zoals in de vorige jaren een unieke samenwerking van veel vrijwilligers. Zo was er weer een enthousiaste groep mensen, die kerststukken maakte op Groot Zandbrink. In en rondom de kerk waren vele leuke activiteiten: kinderworkshops, diverse optredens door DWS, de Vlindertjes en een Oekraïense zangeres. En natuurlijk werd de inwendige mens niet vergeten: glühwein, chocolademelk, erwtensoep, broodjes worst en heerlijk kerstbrood. Naast kerststukken werden er kerstartikelen verkocht, o.a. door de wereldwinkel. Een aardige impressie geeft deze film https://www.youtube.com/watch?v=KznElTl-5II

Foto_ganzen.png

De opbrengst van de kerstmarkt was dit jaar ongeveer € 5.400 (bruto). De opbrengst gaat naar organisaties die kindervakantiekampen organiseren. 

Een organisatie is Orphans Future in Ternopil in Oekraïne die jaarlijks een kindervakantiekamp voor weeskinderen organiseert (www.stichtingwalo.nl)(www.orphansfuture.org). Zij ondersteunen ook jongvolwassene wezen die zelfstandig gaan wonen.  

Foto_zangeres.png

De tweede organisatie is dichter bij huis, namelijk naar SOK, dit staat voor Stichting Organisatie Kindervakantiekampen (www.sokkamp.nl). Bij deze organisatie zijn mensen uit Achterveld betrokken. Het kamp wordt georganiseerd voor kinderen die niet op vakantie kunnen door diverse omstandigheden.

Foto_tafel.png