Stichting WALO - Wisselwerking Achterveld/Leusden-Oekraïne

Stichting WALO

 

Kaart_Oekraine.png

"Bijna twee jaar oorlog, onzekerheid, oorlog en verdriet; we kunnen het helaas niet wegnemen maar wel achter jullie blijven staan en hulp bieden! " Dinsdag 5 december 2023 heeft WALO € 2.000 gestuurd naar Orphans Future in Ternopil (Oekraïne) onder meer voor de aanschaf van artikelen voor 25 graduates (jongeren die op 16-jarige leeftijd de weeshuizen verlaten en zelfstandig gaan wonen). Andriy Nazarenko (coördinator van OF) en Volodya Yaworsky zijn er mee aan de slag gegaan: de graduates kunnen er de komende maanden mee vooruit. Bovendien wordt hiermee de economie in Ternopil ondersteund.
De financiën die we verzamelen, o.a. met de kerstmarkt, worden met de aanschaf van goederen en voor de kindervakantiekampen in Oekraïne en Nederland goed besteed! 

De oorlog in Oekraïne duurt voort. Hulp is nu nodig. Maar ook straks als de oorlog voorbij is. WALO biedt hulp aan weeskinderen in de regio Ternopil (West Oekraïne). Daarnaast ook hulp voor de Oekraïense vluchtelingen in Leusden en Achterveld. Bij DAVA zijn de Oekraïners welkom in de Huiskamer.

De winter is in Oekraïne aangebroken. Er komen vragen van Orphans Future om ondersteuning.