Zondag 18 december hield WALO voor de 20ste keer de kerstmarkt in en rond de Jozefkerk in Achterveld. Afbeelding_tenten.png

Dit jaar is de opbrengst bestemd voor hulp aan Oekraïners: voor de vluchtelingen hier in Achterveld en voor de weeskinderen in Oekraïne via de partner van WALO, Orphans Future. De bruto opbrengst bedraagt 5430 euro.

Het was een sfeervolle kerstmarkt, die door Achtervelders en mensen van buiten Achterveld goed bezocht is.

Afbeelding_Kersttafel.png

In de kerk verspreid een groot aanbod van kerststukjes en andere kerstartikelen, waaronder fraai beschilderde houten eieren en lakkistjes uit Oekraïne. Tal van kerstmannetjes van verschillend formaat stonden tussen de artikelen. En creatieve werkstukjes van de kinderen van de Sint Jozefschool.

De Wereldwinkel Leusden had een tafel met artikelen uit verschillende landen.

In de tent was de gelegenheid om de inwendige mens te versterken: warme chocolademelk, glühwein, erwtensoep, broodje knakworst. Er waren zitjes onder de heaters.

Dit alles onder de wat stoïcijnse blik van twee mini-ezeltjes in hun mini-paddock met naast hen een mini-ren met drie knuffelkonijnen.

In het parochiecentrum was koffie met kerstbrood in de aanbieding.

En voor de kinderen was er in het parochiecentrum het schminken en knutselen. Ook hiervan werd druk gebruik gemaakt met af en toe een wachtrij voor de Oekraïense vrijwilliger die de vele kindergezichtjes van schmink voorzag.

Het geheel werd muzikaal omlijst met het optreden van DWS en het optreden van twee Oekraïense zangeressen, die hun liefde voor het Oekraïense vaderland bezongen.

Afbeelding_GZ.png

De afgelopen weken hebben vele vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken. Op Groot Zandbrink hebben vrijwilligers een groot aantal gevarieerde en kunstzinnige kerststukjes gemaakt. Deze hebben gretig aftrek gevonden op de kerstmarkt.

Andere vrijwilligers hebben de afgelopen weken een groot aantal kerstmannetjes van verschillend formaat vervaardigd.

Vele handen zijn bezig geweest met het bouwen en inrichten van de tenten, met het vervoer, opstellen en uitstallen van kerstartikelen, etc. En natuurlijk met het opruimen na afloop op zondagmiddag.

De dag werd afgesloten met een maaltijd in de kantine van de voetbalvereniging, die door Oekraïense vluchtelingen in Achterveld was bereid. Onder ander de borstj, blini’s, kip smaakten heerlijk. Deze maaltijd werd mogelijk gemaakt mede dankzij een donatie van Rabobank Gelderse Vallei.