Stichting WALO - Wisselwerking Achterveld/Leusden-Oekraïne

Stichting WALO

Orphans Future heeft ons gevraagd goederen aan te schaffen voor weeskinderen die onlangs 16 jaar zijn geworden. Die hebben het weeshuis, waar ze zijn opgegroeid, verlaten en zijn zelfstandig gaan wonen (graduates); veelal met drieën op een kamer op een etage, waar zij de keuken, toilet en douche delen met de andere bewoners. 

Foto_kinderen_OF.jpg

Normaal zorgt Orphans Future voor een soort uitzet en begeleidt ze bij het zelfstandig wonen. Maar in deze tijd van de oorlog doen zich problemen voor op meerdere terreinen zoals voedsel, energie, veiligheid etc. Vandaar de vraag van Orphans Future.       

Als Walo zijn we op dit verzoek ingegaan en aan de slag gegaan; wel onder de voorwaarde dat zij zelf de goederen op zouden halen. Wel hebben we breder gekeken dan de individuele behoeften van de 20 graduates: een aggregaat kan ten dienste zijn voor de etage waar graduates wonen of voor de lesruimten van Orphans Future. En voedsel en vitamines zullen ook van pas komen voor andere weeskinderen. Vandaar dat we sommige artikelen ruim hebben ingekocht.

Vanwege de grote aantallen voor de levensmiddelen (rijst, macaroni suiker, e.d.) hebben we inkopen bij de groothandel gedaan. 

AFAS in Leusden heeft een bedrag van € 2.500 beschikbaar gesteld voor de aanschaf van een aggregaat, powerbanks en vitaminen.

Bij een aantal bedrijven in de regio konden we voordelig spullen aanschaffen.

Bij de Zandbrinkermolen in Leusden 200 paar werksokken, 20 gele veiligheidsvesten en 20 pakken wasmiddel en bij een Natuurgeneeskundige Praktijk vitaminetabletten. De goederen die we aangeschaft hebben zijn niet alleen voor de graduates bedoeld maar ook voor de jongere wezen in weeshuizen en in pleeggezinnen.

De goederen zijn op 8 februari door Mykaylo opgehaald bij Gerard van Dijk met een grote, behoorlijk goed gevulde, Renault Master. Met een aggregaat, powerbanks, vitaminen, droog voedsel, pannen, veiligheidsvesten, sokken, waspoeder en nog meer materiaal. Totaal voor een bedrag van bijna 6.000 euro.

Bus_geladen.jpg

Gelukkig had Mykaylo ervaring met het verkrijgen van de benodigde vergunningen om de lading de grens over te krijgen. 

Het transport naar Ternopil in West Oekraïne is op 11 februari 2023 bij Orphans Future aangekomen. En, zoals gebruikelijk, een enthousiaste terugkoppeling ontvangen met foto's en een video van het lossen.

Namens Orphans Future mogen we AFAS, De Zandbrinkermolen, de Natuurkundige Praktijk hartelijk danken voor de sponsoring. En natuurlijk alle bezoekers van de Kerstmarkt voor hun aankopen, en de andere mensen en die WALO financieel steunen.

Foto_ontvangst.jpg

Foto_ontvangst_meisje.jpg